Måndag!

Tycker du jag ska fortsätta blogga?





Hej! Är ute och rider med Steppas!:) ska r...

img_0906 (MMS)

Hej! Är ute och rider med Steppas!:) ska rida till kyrkan och se om man kan galoppa lite:) Kram


Dagens fråga!

Vilken färg tycker ni är snyggast på huvan?





Vilken färg är snyggast tycker du? =)

Vad tycker du?

Tittade runt på Hööks hemsida lite, och tror ni Steppas hade passat i detta? Röd huva från gold medel och matchande schabrak? =D
Använder ni huva någon gång? =) Hiss eller diss?

Hiss

Morgonens hiss! =D



Jag vill faktiskt hissa Hööks hemsida! Den är riktigt bra! =) Den är enkel att förstå, de har nya grejer! De uppdaterar den ofta, man kan kolla vår/sommar katalogen på nätet! Den  är riktigt bra! Och man kan även beställa grejer därifrån!! =D Riktigt bra! =D

Vad tycker ni om Hööks hemsida?! =)

Onsdag

Måste påminna er att kolla in i bloggen i morgon för då kommer det massa roligt! Hissar, dagens fråga och lite andra grejer! =D


Vad blir hissat? =)

God Natt! =D

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta schabrak som finns på Hööks som är märket Gold medal!

Står så här om det:

Gold Medal® Advantage

Dressyr

229 kr

Bomulls schabrak med insida i våffelvävd bomull. Tjock kombinationspadding hjälper till att hålla formen tvätt efter tvätt. Tvätt 30º.



Ge mig ♥

Vad tycker ni om detta schabraket? =)

Galoppövning

Här kommer galoppövningen!



Om ni börjar vid F(vid den gröna pilen) så när hästen är  i form och lugn(skritt) så fattar ni galopp, så galopperar ni på rakt spår till B då ni gör en halv volt till E och sen galopp på rakt spår nästan hela vägen fram till K.

Mellan E och K så saktar ni av till skritt, går någon meter innanför spåret och ställer lite till höger och vid den lila blomman(där pilen pekar) så gör man en framdelsvändning! så man kommer på andra hålet!

Sen så gör man samma sak fast på andra hålet! Efter framdelsvändningen så ser man till att hästen är lugn och i form, sen fattar man galopp och galopperar till E där man gör en halvvolt till B.

Mellan B och F saktar man av till skritt och går någon meter innan för spåret och gör en framdelsvändning vid blomman!

Riktigt bra övning med mkt övergångar, och inte bara på rakt spår och med lite framdelsvändningar! =D

Har ni någon bra övning som ni kan dela med er av? =D

//Frida

Dressyrträning

Hej!

I söndags var jag som sagt på dressyrträning för Jennie! Och det gick riktigt bra! Tror Steppas behövde dom veckorna vila som hade hade! Han känns riktigt fin nu och han verkar vara taggad till tusen nu inför alla tävlingar!! =D

Innan Jennie kom så började jag från marken och skrittade. och efter en stund så samlade jag ihop och gick med honom i form! Så ställde och böjde jag honom så han blev mjuk! =) Sen hoppade jag upp och skrittade i lägre form för han hade lite träningsverk efter våran barbacka ritten dagen innan! =) Men efter en stund slappnade han av och blev mjuk i formen! Sen började jag travade, gjorde volter, serpentiner och flyttade honom lite!

Sen började Jennie hålla lektionen! =) Vi började att trava i gång honom lite till, Sen så skulle vi trava i form på rakt spår, och eftersom Steppas har så mkt muskler så tar det ett tag för honom att komma i gång så i början var det lite jobbigt och blev lite hög i formen men blev mjukare och mjukare! =)

Orkar inte förklara i detalj vad vi gjorde men formen i traven var hur fin som helst!! Vi gjorde skänkelvikningar och för första gången så gick det riktigt bra! Han hade riktigt fin form och korsade bra! =D

Galoppen är ju det som vi behöver jobba på! Han är fortfarande lite för hög i formen, men det blir bättre och bättre för varje gång! =) Vi gjorde en jätte bra galopp övning som funkade riktigt bra för Steppas! Han tycker inte det är roligt att bara vara på volten, eller bara vara på fyrkantspåret för då blir han uttråkad och stel i formen! Men att göra massa olika övningar(skänkelvikningar,övergångar, haltar och massa sånt) så blir han glad och förväntansfull! =)

Nu blir det frukost och ngt OC avsnitt! =D Lägger ut övningen strax!

Kram!


Jag och Steppas när vi blev placerade i dressyr för första gången individuellt!

Tisdag!

Hej! =)

Förlåt för lite sämre uppdatering de senaste dagarna men har haft mkt i skolan och sena dagar i stallet och tappade blogg lusten lite sådär...

I förrgår så släppte vi ihop Lazda och Steppas tillsammans, och CD och Nike tillsammans! =) Det gick super! Nike och CD ar ganska galna men Steppas & Lazda var lugna( de har i och för sig gått ihop innan, men det var ett tag sen) =)

Här kommer bilder från när vi släppte ihop dom! =)


Steppas! =)

Nike =)


Lazda =)

Steppas =) ♥

Lazda =)

Steppas <3
De två busiga =D
x

CD =)







Det var lite bilder från i förrgår! =)

Nu blir det sängen! =)

//Kram

Tisdag!

God morgon!

Hoppas ni har sovit got! Det har jag! =) Klockan ringde för en stund sen och ska äta frukost nu och kolla på ngt OC avsnitt tror jag =D

I dag har ju vi studiedag och dagens planer är rätt fullspäckade känns det som! Måste plugga matte för har matteprov i morgon! och sen i eftermiddag ska jag och Elin till ridhuset! Vet inte om jag ska rida dressyr eller hoppa lite men det bestämmer jag lite senare! =)

Och sen när vi kommer hem kommer jag nog sitta men matten all night long! Roligt!

Kolla in i bloggen om en stund så får ni se både bilder från när vi släppte ihop hästarna i förrgår och så får ni läsa om våran dressyrträning! =D

Kram

Måndag!

Hej!

Förlåt för dåligt uppdatering! Men ska hoppa i säng nu! Men kolla in bloggen i morgon bitti så kommer det massa bilder från i går när vi släppte ihop hästarna!

Och glöm inte att kika in och läs om årets första dressyrträning för mig och Steppas i morgon! =D


//Kram =D



Dressyrträning

Hej! Sitter i bilen Påväg till Stum för dressyrträning för Jennie! =D Skriver när jag kommer hem:) Kram

Lördag!

Hej alla läsare! =)

Hoppas allt är bra med er! =) Kom in från stallet för en stund sen och har även hunnit äta! =)

I dag red jag & steppas barbacka på åkern! Han vilade i går för slutade skolan vid 16 och sen vid 18:30 kom mina kompisar hit så firade vi mig! =) Fick paket, och sen åt vi och kollade på film och sjöng även lite karaoke! =)

Som sagt så red vi på åkern i dag i snön! Det kom cirka 10 cm snö i natt så den var löss och nästan lite för blöt men det gick super! =) Börja rida på en 8:a så jag fick ett spår så ställe jag han först inåt och i bland utåt så han blev lös och mjuk, sen travade vi runt och gjorde lite skänkelvikningar och lite annat smått och gott! Sen galopperade och de senaste dagarna så har inte steppas velat stretcha sitt vänstra framben helt rätt utan har försökt undvikt det, och inte velat gå i form i galoppen, men i dag masserade jag extra mkt på den bogen och stretchade extra noga men han var fortfarande försiktigt men sen när jag galopperade så begärde jag först ingen form på honom utan lät han galoppera som han kände för så blev han nöjd =) Och klappade honom jättemycket för han älskar att få klappar på halsen!

Så tänkte jag att jag kunde testa och lägga honom i lägre form och han gick hur fint som helst!! Och han har alltid haft det lite jobbigare i höger varv, för ofta har ju en häst ett svårare och ett lättare varv! Men även i höger varv gick han i form! Så passade på att göra lite förvänd galopp också och det var roligt tyckte han! SÅ det var super kul! Sen travade jag ner honom och sen hoppade jag av så han fick strecka ut ryggen när vi skrittade hemåt! =) Riktigt nöjd med dagens ridpass!=)

I morgon är det dressyrträning för Jennie! Så ska gå ut i tid så jag kan massera och stretcha honom mkt! =)

Nu ska jag hoppa in i duschen för ska i väg på kusinträff med släkten! =)

Hörs i morgon! =)

//Kram


Bild på våran först ridning efter steppas vila =)♥

Dagens fråga!

Vilket är ditt favoritmärke på ryttarens kläder?








Om du väljer annat märke så vilket märke gillar du? =)

Hiss & Diss

En stor hiss får mina röda mountain horse ridbyxor som jag fick i julklapp! Tycker det är roligt med något utstickande och som inte alla andra har! Dessa är hur sköna som helst, de har lite högre midja och har väldigt skönt tyg som sitter bra! Längtar tills jag kan matcha med ngt snyggt schabrak och benlindor utan att behöva ha täcken och massa jackor och annat över! =) 







Börjar bli riktigt trött på vinter, snö,kallt och allt mörker, så därför dissar jag vintern !

Visst det är super fint men är sugen på våren och sommaren och kunna rida ordentligt igen! =)


Vad tycker ni om dom ridbyxorna och längtar ni till våren? =)

Tävling! =)

Hej!

Hoppas allt är bra med er! =) De flesta tjejer älskar väl att shoppa? Och det gör även jag! Så tänkte ha en liten tävling här på bloggen!  Den som kommer med den bästa länken på en hemsida där man kan beställa hästgrejer (både till ryttaren och till hästen), skicka ett mail till [email protected] eller kommentera vilket inlägg som helst! =)

Och den som kommer med det bästa förslaget blir länkad! =)

Tävlingen slutar på söndag!! =D

//Kram



Ny kategori i bloggen!


Ny kategori i bloggen som heter hiss & diss! Där jag kommer säga vad jag tycker och tänker om utrustning och massa annat roligt =)

Kom gärna med förslag om ni har någon önskan på ngt speciellt som ska hissas och dissas! =)

//Frida =)

Torsdag!

Hej!

Är inne från stallet och har ätit och har ni landat i våran Lammhult fåtölj i köket men en stor katt i knät, så jag klagar inte! =)

Tänkte skriva om hur ridningen såg ut i går! =) Var som sagt i ridhuset i går igen med Hanna i stallet =) Har inte hoppat på jättttelänge så var så himla sugen på det så det blev lite studs och vattenmatta och en liten hoppserie! =) Han var väldigt taggad och svettig blev han! =) Blev en lagom lång lektion för honom för han hade lite träningsverk från dressyren dagen innan så han var lite stel men det mesta släppte! =)

Eftersom han har gått ganska gårt nu 2 dagar så gick vi ut och gick en runda och gjorde lite lydnadsgrejer, han lärde sig att backa samtidigt som jag gjorde det och massa sånt vanligt som är väldigt viktigt! =) När vi kom tillbaka så fick han massage i 1,5 timme och även stretching var med där! =) Så han blev mjuk och fin! =)

I morgon går jag i skolan från 09:30-16:00! Har en 2 timmar lång håltimma mitt på dagen som är extremt onödig! Inte roligt! =) Men men! Sen på kvällen så kommer Sara,Sofia och Elin så ska vi fira att jag har fyllt år! =) Så i morgon blir det vildag för Steppas och på lördag blir det uteritt och på söndag blir det årets första dressyrträning för Jennie!! =D

Ha det så bra så hörs vi =)

//Frida

Torsdag!

Hej!

Förlåt för dåligt uppdatering men ska ut i stallet nu till Steppas så bloggar lite senare! =)

Tänkte lägga upp en hiss och diss vad tycker ni om det?

//Frida

Fälttävlan


Så här ser min fälttävlan ut till v.20! Blir fler efter v.20 men inte som vi har planerat än! =) Blir för Mantorp eller tågarp, sen Tranemo och ska även vara med på hemma tävlingen! =) Ska bli så himla roligt! =)

Gårdagens träning!

Hej!

Var som sagt i ridhuset i går men var så trött när jag kom hem så orkade inte blogga! Men valde att rida lite dressyr och det var tur för det var mkt folk i ridhuset! =) Började från marken och gick jämte honom! Och sen fick han gå i form i båda hållen även när jag gick på marken =) Sen hoppade jag upp och red honom i form länge så han skulle slappna av =) Sen travade jag i gång honom och gjorde mkt volter och serpentiner så han skulle bli mjuk och smidig! =) Sen satt jag ner i traven utan stigbyglar och gjorde lite övningar och sen blev det lite galopp i båda varven =) Överlag kändes han fick men han har ju vilat så mkt men nu ska vi börja träna igen! =) Ska förmodligen träna för Jennie på söndag! =)

Nu äter jag frukost och sa snart till skolan! =) I dag går jag till 14:25 så det är nice! =) Har även en håltimme mitt på dagen så ska plugga till provet då! =)

//Frida


Hade mina benlindor som jag fick i julklapp i går och dom är super! =) Dock är det svårt att få alla märkerna på samma ställe! =)

Skooooola

Är väldigt glad för fick reda på att jag slutar 11.20 i stället för 15!!!!! Nice=D

Tisdag!

God Morgon!

Har precis ätit frukost och ska snart sminka mig och göra mig i ordning inför skolan! Börjar 8 och slutar 14:50! Inte okej! Sjukt trött och seg! I dag efter skolan ska jag och Elin åka till ridhuset! Inte bestämt mig om jag vill hoppa lite studs eller rida dressyr, ngt förslag?

Sen när jag kommer hem så ska jag ta och börja plugga inför mitt Försäljning och Service prov som jag har på torsdag!

I dag är det även 30 dagar(1 månad) tills vi åker till Karibien!!!!!!!!! Kommer bli så sjukt nice! =D =D Men innan dess har jag en veckas APU(prao) men har inte hittat ngt ställe att praktisera på än, HAR NI NGT FÖRSLAG?

Nej nu ska jag göra mig i ordning! =)


Får bli en bild från en terräng träning i somras! Saknar det!!! ♥

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är detta fleecetäcke från gold medal som går att köpa på Hööks. Lite finare än vanliga fleecetäcken! Ett snyggt prisvärt täcke som kostar 299:-.

Står så här om det:

Gold Medal Abition Fleece

Härligt fleecetäcke med piping och detaljer i creme.
Dolt bogspänne. Perfekt svett- och transporttäcke.
Avtagbar svansrem.
Tvätt 30º. 
- Svansrem 
- Kryssgjordar 
- Dolt bogspänn

Svar på frågorna!

Hej!

Här kommer svaren på frågorna! Blev bara 3 frågor men tack för det! =)


Svar: Tack för frågan! Inte vad som är planerat! Har inte kommit så långt med Steppas ännu och han är en fälttävlans ponny så kommer tävla så många fälttävlan som möjligt men visst är det ett ål under våran tid tillsammans! =)





Svar: De var ungefär samma fråga så svarar på dom samtidigt!

Har inte planerat mina mål jätte mkt än men har funderat lite!

Dressyr: Hann starta en L:a1 2010 så mitt mål är att starta fler L:a1 och försöka få honom så fin som möjligt! Få honom lika fin i galoppen som han känns i traven nu och få ordning på skänkelvikningar och bli så jämna som möjligt!

Hoppning: Startade inte en hopptävling 2010 men var ju i Himledalen på kombinationen där det var både dressyr(L:c2) och hoppning(85 cm) och var jättenöjd med både dressyren (4:a på 67%) och hoppningen där jag fick 4:a fel men han var jätteduktig och efteråt visade sig att han hade en låsning i bogen så inte så konstigt! Men mitt mål i hoppningen i är att starta ngn LD,Lc och kanske ngn Lb? Får se hur långt vi kommer! =)

Fälttävlan: Fälttävlan är det jag kommer satsa mest på i år! Mitt mål är Lag SM fälttävlan som går förhoppningsvis i Tågarp 3-4 september tror jag! Men kommer starta första fälttävlan redan i april, i Mantorp, och sen i Tranemo och även Hermanstorps hemma tävling! Kommer säkert bli ngn mer =) Men mitt mål är väl att kunna gå upp till P80 och eventuellt en P90! =)

Det är mina mål under 2011! =) Lär ju känna Steppas fortfarande och vill få bättre relation med Steppas och bli bra kompis med honom ♥

Om ni kommer på ngn mer fråga så är det bara att fråga =)

//Frida

Sitter i skolan i biblioteket och tittar i...

img_0446 (MMS)

Sitter i skolan i biblioteket och tittar i ett häst lexikon och tycker Steppas är lite lik frieserhästarna! Ganska biffig hals och mkt manick svans:) Nu blir det lite mer plugg:) Hörs Sen! Kram


Söndag

Då var snart lovets sista dag slut och i morgon är det skola tyvärr. Inget jag längtar direkt efter men ska bli skönt att få tillbaka alla rutiner så man får lite ordning! =)

I dag blev det en lång massage stund med Steppas! =) Masserade hela kroppen på honom och stretchade extra mkt =) HÄR kan ni se några strechövingar som jag gör med bakbenen! =) Skrev om det för ett tag sen! =)

Efter massage stunden så satt jag och katten i hans box medan han åt hö och bara myste! Satt där säkert i en halvtimme innan jag gav dem mat och gick in! =)

I morgon är det som sagt skola och början halv 10 så det är ganska skönt så behöver inte gå upp jätte tidigt! =) men ska upp och duscha och greja lite tidigare för Mamma fyller år i morgon så ska sjunga och ge paket innan! =)

Efter skolan i morgon vet jag inte om det är kör eller inte, återstår att se =) Ska i alla fall massera och om jag är hemma i tid blir det nog en uteritt =)

Svaren på frågorna kommer i morgon också men ni får gärna fortsätta att kommentera! =)

//Frida

Är i stallet och har massage stund med Ste...

img_0870 (MMS)

Är i stallet och har massage stund med Steppas! :) Bloggar när jag kommer in!:) Glöm inte frågestunden! :)  Kram Frida & Steppas


Frågestund!

GLÖM INTE ATT FRÅGESTUNDEN AVSLUTAS I DAG! SÅ FRÅGA PÅ OM VAD SOM HELST, MINA MÅL, UTRUSTNING, OM STEPPAS, OM STALLET OSV!

FRÅGA PÅ! =D



Frågestund!


8 månader <3

I går hade jag haft min älskade Steppas i 8 månader och det har gått väldigt fort och det har varit hur roligt som helst! ♥ Har haft underbara ridturer med honom, från att skritta barbacka till Fälttävlan i Tågarp! Det har varit en fantastisk tid och ser väldigt mkt fram emot 2011! =)

Tänkte se om ni är intresserade av mina mål 2011, frågestund, hiss & diss, eller ngt liknande? =)

//Frida




Inköp!

Hej!

I tisdags så var jag,mamma,E
lin och Helena på Hööks och shoppade och sen åt vi mat efteråt! =)

Blev lite inköp =) Blev ett pannband, en grimma, lite ryktgrejer och broddar! =)


Pannband =)
En ny grimma =)


Ny borste =)

Ny ryktskrapa =)
'
Och lite fler broddar =)

//Kram

Bloglovin

Nu kan ni följa min blogg med bloglovin! =)

Länkek hittar ni : Följ min blogg med bloglovin

//Kram

Jag saknar sommaren hur mkt som helst!!! =...

img_0841 (MMS)

Jag saknar sommaren hur mkt som helst!!! =( <3 Tur jag har Steppas <3


:)

Hej igen! Som ni såg på bilden i förra inlägget önskar jag mig benlindor! Och dom är super bra! Har ett par bruna och ett bar röda så önskar mig svarta, blåa och vita mm. I födelsedagspresent :) dom är så bra för det är först fleece och sen sånt elastisk! Super bra är dom! =D Stor hiss på dom! :) Kram

Födelsedag!

Gott Nytt År på er allihopa! =D Hoppas ni hade en bra nyår! =)

Jag fyller år om 2 dagar så tänkte dela med mig av en del av vad jag önskar min =) Här kommer en bild med grejer som är från Hööks =)




//Kram

RSS 2.0