Dagens vill ha!

Detta är en sak som står på min önskelista! Ett brunt hoppschabrak! =)

Hitta ett från Jacson! Gillar när dom är ganska tjocka och mjuka! =) Och detta var dessutom ett bra pris! =)



Hitta det HÄR

Tisdag!

Det är en isssssskall Frida som skriver! Fy sjutton vad kallt det är ute!! Jag hade ändå långkalsonger, termobyxor, långkalsongtröja, t-shirt, tjocktröja, öronmuffar, vinter ridstövlar, ull sockar och dun jacka, och jag frös! =O Helt galet kallt =(

I dag tog jag med mig mamma som sällskap så hon gick och jag red barbacka! Steppas fick ha fleecetäcke och vintertäcke så han inte skulle frysa! -9 är det ute nu plus att det blåser lite! Usch!

Massa reflexer blev det också! Steppas hade benreflexer, reflextäcke, bogreflex och svansreflex! Och jag hade hjälmreflex, reflexväst och pannlampa, så syntes gjorde vi! =D
I morgon har jag inte bestämt vad jag ska rida! Men jag och Elin ska julpynta stallet! Massa glinter, och annat gulligt =D

På torsdag blir det att åka till ridhuset och rida lite dressyr! =) Jag ska jobba i helgen så får se hur planeringen blir! =)

Nu ska jag plugga inför engelska provet i morgon och äta =D

Kramar Frida




Tisdag!

Hej!

I går blev det ingen bloggning för slutade skolan vid 14:30 och då gick jag och fikade med Elin och Sara och sen var det kör som slutade vid 17:20! Och efter det så hämtade mamma mig så åkte vi till Horse farm och köpte broddar som Steppas kan ha i hagen så han inte halkar! Och vi frågade om det var dom lägsta som fanns och det sa dom att det var men vi hade ett par andra lägre så ska lämna tillbaka dom!

Hittade även massa andra roliga saker som jag ska önska mig i julklapp och födelsedagspresent! Fyller den 3 januari så lika bra att börja önska! =D

Sitter i skolan nu och har slutat men ska vara kvar här till 15:20 och jag är duktig och pluggar inför engelska provet i morgon! Så kan jag åka med mamma och Emelie hem =)

I går vilade Steppas och i dag ska vi rida ut! =) Blir bara skritta i dag så han får sträcka ut och bara ta det lugnt! =)

Funderar på att ha en frågestund? Vad tycker ni om det??

//Frida =)


Längtar så sjukt mkt till våren och alla fälttävlan! =D ♥

Ridsport på tv!

Ridsport på tv i dag! =) Mest från Globen! =)

Dressyr KM

Då har jag och Steppas gjort årets sista tävling! Dressyr KM på hemmaplan =) Red L:b1 och L:a1! Är jättenöjd över dagen trots ingen placering( hade inte förväntat mig det heller) Vi trodde jag startade 14:42 men jag startade 14:52 så framridningen blev lite för lång så han blev lite seg men fick ihop 63,2%! Ingen höjdar procent men är jätte nöjd!

Jag fick bestämma när jag ville starta L:a1 och la den 45 minuter efter L:b1 så slapp vi sätta in honom så han inte skulle bli stel, så vi skrittade och sen när det var typ 20 min kvar så började jag jogga i gång honom och gjorde lite skänkelvikningar och ryggningar! På framridningen gick dom jättebra men blev lite förböjd inne på banan men får träna till nästa gång! Fick ca 58% i A:1 och är jätte nöjd för att vara första gången! =)

//Frida



Fina Steppas innan vi åkte =) ♥

Dagens vill ha!

Hur smart är inte det här? Tex på vintern när man måste ha ljummet vatten i spanarna så det inte fryser, så kan man hälla vattnet i denna och KÖRA ut det så slipper man bära massa vatten spannar fram och tillbaka! =)
Kolla länken HÄR så står det mer information! =)

Film!


Hittade även en film från när Steppas löshoppade! =)

//Frida

Torsdag

Hej!

Förlåt för ingen uppdatering i går! =( Slutade skolan vid halv 3 och då var det hem och rida fort och sen skulle jag till Kulturskolan och uppträda med kören! Och va hemma vid 20:45 och du var det plugg hela kvällen lång! Hade mitt 17:de prov i dag så kände att jag ville lägga kvällen på plugget! Men inget prov i morgon så i dag hinner jag blogga =D

I går red jag ut barbacka på Steppas i all snö och blåst! Men mysigt var det! Red till Hambologen och red på den gräsplätten, trodde det skulle vara jättehalt men det gick bra! Gjorde massa skänkelvikningar och det går riktigt bra nu! Travade också för första gången barbacka på honom! Det gick jättebra =D Inte alls lika skumpigt längre! =D Sen fick han gå i form hela vägen hem så gjorde vi lite skänkelvikningar osv. =)

I dag var det skola från 09:20-14:45. Hem och åt lite och sen gick jag ut i stallet =) I dag åkte jag och mamma till stum och red dressyr i ridhuset. Men mamma och pappa skulle i väg nu kl 18:30 så hade en klocka som ticka i huvudet hela tiden och kände mig stressad, men det gick bra i dag! Skrittade mkt så han skulle bli mjuk och smidig! Gjorde lite skänkelvikningar och flyttade honom! I traven så blev det mkt volter och skänkelvikngar( hård träning på skänkelvikningar inför helgen!) och det gick riktigt bra! Gjorde även en ryggning som var godkänd! =) Hann inte galoppera jätte mycket, men det lilla gick okej! Ngt stel men blev bättre! Blev lite förvänd galopp, men hade gärna galopperat mer! =)

I morgon ska Steppas vila! Och på lördag morgon innan dom stänger ridhuset så ska jag och mama dit och rida i genom steppas! =)

Nu ska jag in och äta och sen möjligtvis plugga lite =)

//Frida

Saknar min älskade Veris ♥

Filmer!

Fick en fråga om jag inte kunde lägga ut några filmer när jag red tex hoppning! Jätte roligt att ni kommenterar! Har tyvärr inte lagt in filmer från videokameran än så har inga, men har gjort en film med massa olika bilder på Steppas! Korten i början är med hans förra ryttare! =)


Här är också en film från när hans förra ryttare tävlade honom!

Och en dressyr! =)


//Frida

Filmer!

Fick en fråga om jag inte kunde lägga ut några filmer när jag red tex hoppning! Jätte roligt att ni kommenterar! Har tyvärr inte lagt in filmer från videokameran än så har inga, men har gjort en film med massa olika bilder på Steppas! Korten i början är med hans förra ryttare! =)


Här är också en film från när hans förra ryttare tävlade honom!

Och en dressyr! =)


//Frida

Veckans planering!

Hej!

Så här ser denna veckan ut för mig och Steppas innan tävling! =)



//Frida

Tisdag!

Skola i dag från 8-14:20! =) Sen hem och äta för åt ärtor och morötter till lunch då det var fisk och jag tål inte det, så fick äta grönsaker!

Sen var det ut i stallet till gosepojken och rida! =) I dag blev det dressyr, och hoppades på att det skulle kännas bättre än i söndags! =) Det snöade sjukt mycket och blåste! I början var han stirrig och var väldigt pigg! Började i skritt och tänkte inte så mkt på formen, flyttade honom och gjorde volt tillbaka nästan hela tiden så han blev så mjuk som möjligt, kortade tyglarna lite så han började jobba ryggen lite, gjorde lite serpentiner och flyttade honom =)

I traven så fick han gå i ganska låg form så det inte skulle bli så jobbigt, så var det lättare för oss båda två =) Gjorde lite serpentiner och gjorde även volt tillbaka i trav =)

Sen blev det massa olika övningar! =) Skänkelvikningarna gick riktigt bra i dag! Hoppas dom blir lika bra på söndag! Blev mkt förvänd galopp för han tycker det är jobbigt att gå i form i galoppen! Till slut efter mkt förvänd galopp och enkla byten så slappnade han av i galoppen och gick i riktigt fin form! =) Avslutade med lite ryggningar och skänkelvikningar! Ett bra ridpass! =)

Kommer strax hur denna veckans ridning kommer se ut, innan tävling =)

//Frida


Tycker om dig ♥

Måndag

Fullspäckad helg med massor av jobb. Började kl 8 i lördags och skulle jobbat till 17, men jobbade över till 18 för det var mkt att göra och Elin hade ridit Steppas åt mig så passade på att tjäna lite extra cash! =)

I går var det dressyrträning för Jennie! =) Fick reda på en halvtimme innan att vi skulle vara i Annes ridhus så blev lite stressigt, och Steppas hade broddar på sig och det visste inte jag så det tog en stund och få av dom men i väg kom vi =). Varken jag eller Steppas var på jätte bra humör, jag var trött efter 2 långa arbetsdagar och Steppas var också lite tröt och lyssnade på allt annat än mig kändes det som? Men i skritten gick han jätte fint i form och trampa på bra =) Han föll formen genom hela ridpasset men hade önskat lite mer fart i honom, men det är bara nu det senaste som han har börjat gå i riktigt fin form så han orkar inte riktigt ännu, och jag har så höga krav på mig själv så det blev lite kaos, men Steppas skötte sig! =) Vi gjorde lite skänkelvikningar och det gick bra, går bättre och bättre för varje gång så ska träna på det lite oftare nu så han blir lite smidigare! =) Gjorde även lite ryggningar och liknande =) EN helt okej lektion men inte den bästa=)

I dag var det villdag för Steppas och har kör på måndagar så det passade bra =) Kom hem vid 18 också gick ut ut stallet då, masserade och stretchade Steppas och sen mockade och fixade jag allt åt CD =) Borstade även han för Nenne är inte hemma =)

Tänkte lägga ut ett inlägg om hur jag masserar Steppas, skulle det vara intressant?? =)

//Frida




Måndag

Hej! Har varit en hektisk helg och lång dag och ska ut i stallet nu och massera steppas så bloggar när jag kommer in! =)

//Frida

Fredag!

I dag var det skola 09:30-16:00 men en 2,5 timmars håltimma mitt på dagen vilket inte roligt! Men vi gick lite i stan och titta i affärer!  =) Vid 16 var det hem och ta in Steppas och göra honom i ordning! På med långkalsonger, vinter ridstövlar, dunjacka, öronvärmare och ländtäcke! Men ut i snön kom vi! Masserade honom och stretchade honom först och satte på dressyrsadeln, benskydd,ländtäcke och träns! Det var faktiskt väldigt mysigt att rida i snön i paddocken!

Jag började från marken och gick jämte honom några minuter. Sen för att hjälpa honom i formen i början så gjorde jag i form från marken! Gick med honom i form i några varv innan jag hoppade upp =)

Sen när jag hoppade upp så hade jag inte så höga krav på formen utan började med att flytta honom på volten och ställde honom utåt och inåt =) Han var väldigt mjuk och fin i vänster varvet men i högervarvet var han ganska stel men det släppte tillslut! =)

Började trava i raskt tempo och lade han i låg form så han sträckte ut, gjorde serpentiner och massa andra svängar så han skulle bli så smidig som möjligt =) Kortade formen lite då och då =)

Gick ner till skritt och gjorde skänkelvikningar för att få honom rak redan från början, så han inte fuskar ;)

Sen blev det trva igen och nedsittning i mellan åt och sen gjorde vi övningar från A:1, skänkelvikningar, ryggning och lite andra små vägar =)

I galoppen så blev han riktigt fin! Han börjar orka bära sig i galoppen riktigt bra! Gjorde lite färvändgalopp och kortade och längde galoppen så han fick jobba! =)

Blev ett ganska jobbigt pass i dag men han var riktigt duktig! Han tyckte det var roligt och försökte! I morgon blir det jobb hela dagen så är inte hemma förrän vi 6 så i morgon ska Elin i stallet rida Steppas åt mig =)

På söndag blir det träning för Jennie, så hoppas det går bra så allt känns bra inför nästa helg tävling! =)

Nu blir det sängen så jag får sova ut inför jobbet!

Kommentera gärna! =)

//Frida


Vill ha sommar! ♥

Longering!

I dag var det som sagt longering som stod på schemat! Tog in Steppas vid 15 när jag kom hem och masserade honom och stretchade! =) Satte på honom longerings grejerna och tog ut honom i paddocken =) Började utan inspännningar och lät han skritta på ordentligt! Det låg 3 bommar utlagda som han fick skritta över så han koncentrerade sig lite! =) Lät han jogga i gång i sin egen takt så han fick i gång värmen! Sen satte jag på honom inspänningarna och lät han börja i skritt! Jag spänner dom på det lösaste i början så han inte blir för spänd! Han fick skritta jämte mig, några meter i från och över bommarna! Pratade med honom hela tiden så han koncentrerade sig på mig! Sen travade jag i gång honom så fick han trava i båda varven och jag ökade och justerade "farten" =)

Sen spände jag 2 hål till så han blev mer i form och började i skritten så han vande sig! Sen fick han trava på och travade över bommarna =) Sen så kom både Nenne och Hanna till paddocken och skulle rida och det är inte lätt att rida 2 st i paddocken och definitivt inte lätt att longera och rida 2 st. Så jag gick där i från och skrittade av honom framför stallet där vi har en liten grusplan! =) Hade planerat att galoppera och trava mer men tyckte inte jag fick plats ! =)

Nu blir det mat och sen tv =)

//Frida

Torsdag!

Hej!

Nu är jag i skolan och har matte! Slutar vid 15! =) När jag kommer hem blir det ut i stallet med en gång och i dag skulle jag egentligen klättrat men ska rida lite dressyr på banan i morgon så i dag blir det longering! =)

När jag longerar så har en i stallet en longeringsgjord som jag brukar få låna! Den ser ut så här!


Så sätter jag fast 1 inspänningstygel på varje sida som gör att när han inte går i form så spänner det och när han går ner i form så släpper det! =)

Sen har jag träns på han men i stället för tyglarna så sätter jag på något som jag inte kommer på vad det heter! Men man sätter en karbinhake i varje ring och i mitten får man en ring som man kan sätta longeringslinan i! =)

Han fungerar väldigt bra på det! =) brukar göra det någon gång då och då dagen inna jag rider dressyr! I dag ska jag nog lägga ut någon bom eller två som han får trava över! =)

//Frida


Så ser Steppas ut när jag longerar honom! =)

Torsdag!

Hej! Blev inget bloggande i går för först var det skolan till 13:30 sen hem och rida fort sen åkte vi och hämtade mamma för hon har kommit hem från Australien! =D Och sen hade jag inte tid! =)

Eftersom Steppas hade ganska mycket träningsverk på hoppträningen så red jag ut barbacka i går! =) Vi red till Hambologen och där tränade vi på skänkelvikningar i skritt att han ska reagera med en gång! Gjorde lite andra små övingar men höll mig i skritt för hans trav är väldigt skumpig! =) Sen gjorde vi skänkelvikningar på vägen hela vägen hem så han var mjuk och fin och han hade inte alls lika mycket träningsverk som i förrgår! =)

Nu blir det snart skolan! =)

//Frida

Idéer!

För att göra en så bra blogg som möjligt så behöver jag respons från er och idéer! Vad tycker ni ska finnas med i bloggen? =D



Kram Frida

I min ryktlåda! =)

Detta är lite av det som finns i mi ryktlåda! =) massa andra bortsar och skit men det är dom jag använde mest! =) Och pälsglans medlet fox fire är nog det bästa pälsglans medlet som finns! Använder ALDRIG pälsglans på pälsen utan bara i manen och svansen för att det ska bli lättare att borsta den och den är hur bra som helst och håller jätte länge! =)

Hoppträning!

I dag var det hoppträning som sagt! Det kändes rätt tydligt att vi red ett hårt dressyrpass i går för han hade lite träningsverk och var lite stel, men efter några hopprundor så började han mjuka upp sig! =) Jag höll honom i låg form nästan hela lektionen när jag inte hoppade så han inte skulle bli stel! Vi började trava över 5 bommar på en 8:a och sen la vi på fler och fler hinder hela tiden! =) I slutet så hoppade vi även omhoppningssvängar! =) Riktigt roligt! =)

När vi var färdiga så travade jag av honom länge så han fick sänka sig och springa på lite själv!

I dag invigde vi även hoppskydden som jag på höstlovet! Steppas har ganska grova hovar och ben så tog full både fram och bak och bak passade men fram för lite för höga så Nenne i stallet beställde ett par cob åt mig så dom kom i går tror jag! Det är ett par bruna showmaster! Riktigt bra passform till ett bra pris! =)


Så här ser dom ut! Riktigt sköna och bra material! Ett plus är också att dom passar Steppas hoppsadel! =)

//Frida

Hoppning!

Nu börjar hoppningen! Är hemma vid halv 8 så skriver ett inlägg om hur hoppningen gick då! =)



//Frida

Tisdag!

I dag är det hoppträning som står på schemat! Kl 18 så ska gå ut i stallet om 2 timmar =) Har faktiskt inga planer fram tills dess vilket är väldigt skönt!
Sitter och tittar på Jan Brink och Briars sista tävling i globen!

Så sjukt fint!! =D Älskar musiken ihop med Briars gång! Så sjukt medryckande! =)

//Frida

Dressyr träning!

Då var det bestämt, blir L:A1 på hemmatävlingen!

Träningen i dag gick super bra! Han har blivit så duktig nu bara det senaste! Eftersom vi bestämde att jag ska starta L:a1 så tränade vi på lite övningar därifrån! Skänkelvikningar, ryggning och galopp från skritt och massa annat roligt! Han var fin redan i skritten och han gick att ställa åt både höger och vänster och lyssnade riktigt bra =O Är väldigt förvånad att han var så duktig! Ryggningen behövde vi bara göra 2 gånger för han har tydligen gjort det innan?? =O

I galoppen har han haft svårt för formen innan och tyckt det har varit jobbigt men med lite hjälp så klarade vi både vanlig och förvänd galopp riktigt bra i dag!

Skänkelvikningarna var ngt av det sista som vi gjorde så han var lite trött men med ett litet pet med pinnen på rumpan så gick det riktigt bra! SKa träna mkt på det även när jag rider ut så han blir lös och fin i bogarna! =)

I morgon är det hoppning som gäller! Slutar skolan vid 13:30 och då blir det hem och göra ingenting ;) sen 18:00 är det hoppning så går ut i stallet vid 16 kanske =) Ska massera och pussa på honom länge =)

Har fått lite frågor så tänkte se om ni vill ha en frågestund? =)

//Frida



Träning!

Hej!

Nu börjar min dressyrlektion! Detta är alltså ett tidsinställt inlägg, tänkte jag kunde testa det! Dressyrlektionen är för Jennie! Hoppas på att det går bra!

Skriver hur det gick när jag kommer hem! =)

//Frida



Söndag

Du var helgen slut och skolan börjar i morgon! Har även mitt 14 prov eller vad det nu blir! Fullt upp! Datakunskap är det så behöver inte plugga så mkt =)

I dag hade jag och Steppas massage och stretchar dag! Masserade och stretchade honom ganska mycket så han blir mjuk och fin i morgon på dressyrträningen! =) I morgon är det skola till 14:30 och sen träning för Jennie! Ska bli riktigt roligt! Ska även fråga om vilka/vilken klass hon tycker jag ska starta på hemmatävlingen, som jag förresten anmälde till i går! Blir L:b1 men kan inte bestämma om jag ska starta L:a1, ska se hur det går på träningen och vad Jennie tycker! För ett tag sen så gick det inte så bra men nu går han skit fint igen så vill behålla det nu! =) Så får se hur det blir =)

Ska plugga lite nu och sen sovvvvva =D

//Frida

Önskelista!

Här kommer en del av det som står på min önskelista =D


Lördag

Hej!

I dag fick Steppas vila för kom hem från jobbet vid 18:15 och då åt vi! =) Här kommer en liten "veckans planering"! =)



Är inte helt säker på alla men på ett ungefär =) Snart blir det sängen för klockan ringer 04:10 för jobb!

//Frida

Fredag!

Äntligen är det helg! Fast min helg kommer spenderas på de gula varuhuset gekås för jobb! Men det är goa cash så bara att jobba på! =)

Eftersom jag inte hoppade i går så blev det hoppning i dag i stället här hemma! Jag och Nenne skulle hoppat men hon tyckte det var för tråkigt väder så hon struntade i det! Men jag satte på regnjacka och ländtäcke på Steppas och ut i regn/blåst/ mörkret! Och jag är väldigt glad att jag gjorde det för det gick väldigt bra!


Börjar vid 1:an och hoppar ett ganska lågt räcke, vänder över banan och hoppar en lite högre räcke och svänger vänster och hoppar samma hinder igen och sen kan man hoppa det igen!

I början var han ganska hispig och ganska okontakt bar för han var pigg och springig! Så red lite "dressyr" tills han lyssnade och släppte efter =) Och sen hoppade jag det lilla räcket i ganska sakta galopp i låg form så han verkligen använde riggen, han var ganska arg i början för han tyckte det var väldigt jobbig! Men efter några varv så gick det riktigt bra! I slutet så la jag ner hinderna helt på marken och använde det som galoppbommar och i början hoppade han 60 cm över bommarna och höll på och dumma sig men åter efter några varv gick det mkt bättre!

I morgon jobbar jag så kommer hem vid 6 så antagligen blir det utritt och söndag rida ut också för sen blir det två dagar med träning! Måndag dressyr och på tisdag är det antagligen hoppning! =)

Nu blir det mat! =)

//Frida

Tips Reflexer!

Jag älskar reflexer och tycker det är skit gulligt och roligt =D Jag har mycket många reflexer på både mig och Steppas =)

Detta brukar vi ha på oss när vi rider ut när det är mörkt! =)
Steppas har:
Ländtäckte
Ben reflexer
Boots med reflexer
Svans med reflex
Bog reflex

Jag har:
Väst med reflexer
Hjälm lampa
hjälm relflex

Onsdag

Blir ett ganska sent inlägg i dag! Skola från 8-14:30, sen hem och rida Steppas och fixa i stallet! Nenne kunde inte komma i dag så mockade och fixade åt CD också! Kom in från stallet vid 19 och då åt jag och syster en väldigt god sallad! Kyckling, majs,gurka,tomat och fetaost! Väldigt gott! =D

Ridningen idag bestod av att skritta ut och ha lite roligt! =) Red till kyrkan och trava och galoppa lite =) Var tvungen att känna hur han vart i formen och han börjar bli riktigt fin nu! Ska nog vara med på Hkrks hemmatävling fast bara i L:b1 för jag tycker det är för tidigt att starta L:a1! =) Men ska träna massa i vinter så vi är taggade inför våren! =D

I morgon har jag en lektion! Från 09:20-10:30, en timme! Älska! =D Men dum som jag är gick jag med på att gå på en elevkonferans som börjar 13:30 så funderar på att plugga de timmarna! =) Göra lite läxor och annan skit =)

Ha det så bra =)

//Frida

Tips Stretching!

Har fått en fråga hur jag stretchar Steppas! Han är för tillfället väldigt mjuk och fin i ryggen, bogar och rumpan men om han vilar ngn dag eller om han fryser så blir han ganska stel! Jag masserar honom ca 30-45 minuter varje dag innan jag rider och stretchar innan och efter jag rider! Jag masserar huvud, öron, hals, bogarna, manken, rumpan, benen osv.

Här är en bild på hur man kan stretcha sin häst!


Detta är på frambenen, bog och hals! Jag gör 2,3,5,6,9 och 12 varje dag på steppas! Sen om de är en dag jag inte ska rida så kan kan göra allihop! =)

Detta är på bakbenen och magen! =) Jag gör 13,14,15 och 16 varje dag och ibland de andra 2 =)

Hoppas ni gillar det! =)

//Frida

Dressyr

Hej!

Har precis kommit in från stallet! Jag valde att rida dressyr och det är jag väldigt glad att jag gjorde för han gick så himla fint!! Jag tog hopptränset på honom för jag gillar det och det gör Steppas också! Jag började från marken med att gå jämte honom och gjorde honom i lägre form och ställde honom!

Sen hoppade jag upp och skrittade ganska länge, flyttade honom gjorde honom lägre i formen och lite högre i bland, och han lyssnade jättebra! När jag började trava så bestämde jag mig för att inte ha för höga krav på formen utan ville att han skulle vara framåt och lyssna! Men formen var jättefin och stadig och han lyssnade och var energisk! Gjorde lite serpentiner flyttade honom på volten och mycket övergångar! Gjorde även skänkelvikningar både i skritt och trav!

I galoppen i början så var han lite hoppig och okoncentrerad men efter några varm på volten och förvänd galopp så gick han super fint! Gjorde förvändgalopp i båda varven och enklabyten och han var hur duktig som helst =O Han har nog aldrig gått så här fint när jag har ridit hemma! Riktigt roligt! =D

Eftersom han var så himla duktig i dag så ska jag skritta ut i morgon så han får röra på sig! =)

Ska snart äta och sen ska jag nog kolla på tv! =)

Fick en frågan om hur jag stretchar Steppas så kommer ett inlägg om det senare =)

//Frida


Så här såg Steppas ut i dag =)
Gröna benlindor från horze, hoppskyddfram =)
Världens skönaste sadel! Jag lovar!
Blått ländtäcke och mitt hoppträns med nosludd =)


Tisdag

Hellu!

Kort skoldag i dag vilket var väldigt skönt! Från 8 till 13! Skulle egentligen gått 8-16 men hade 3 håltimmer! Nice! Ska ut i stallet nu och det blev ingen hoppträning i kväll som jag trodde och jag kan inte bestämma mig om jag ska hoppa lite här hemma eller rida dressyr? :S =) Men det löser sig nog! =)

Ge gärna förslag på vad jag kan skriva om här i bloggen så blir det lite roligare! =D

//Frida

Måndag

Hej!

Skolan har åter igen börjat! Vilket inte är så roligt. men men, det funkar, i dag var det skola 09:35-14:25 vilket va väldigt skönt! Efter skolan så gick jag och Sara till Ritz och fika innan vi gick till kören! Kom hem vid kvart i 6 så fix jag åt Steppas och sen följde jag med Nenne när hon hopptränade för Eamon! Trodde det var hoppträning i morgon men det var det inte så ska ta och hoppa lite hemma! =) I morgon kommer det bli en rätt skön dag i skolan! Börjar 8, har en lektion sen håltimma på svenskan så slutar jag 13:30! Väldigt skönt! =)

//Frida

Söndag

Hej!

I dag har det varit en riktigt skön dag! Gick upp vid 7 och gav hästarna mat och sen gick jag in och sov en timme till och sen gick jag ut och släppte ut hästarna! Sen har det varit en ganska lugn dag, framkallat bilder och vid 15 så gick jag ut i stallet! Jag och Nenne höll sällskap så klättrade vi i skidbacken. Vi travade i gång dom på en grusväg som var påvägen sen skrittade jag först upp för backen, sen travade jag 2 gånger och sen galoppa jag 2 gånger =) Han var jätte duktig! =D Han var så himla pigg och glad och tyckte det var jätte roligt! =) Sen travade vi av dom och skrittade hem =).

I morgon ska jag nog skritta ut och trava av honom och bara ha roligt =) Antagligen är det hoppträning på tisdag också! I morgon ska jag också följa med och kolla när Nenne tränar för Eamon! Ska blir riktigt roligt! =)

Nu blir det kvällsmat! =)

//Frida

Lördag

Hej!

Eftersom jag och Steppas tränade i går så skrittade vi ut i dag! Vi skrittade i 50 min så blev en bra runda! Travade även några steg på åkern och kände hur han var i nacken och han var lite stel men fick ner honom i form ganska fort! Han börjar bli duktig nu! =)

I morgon ska vi ha lite roligt och klättra i skidbacken och galoppa lite på åkern! =) Så får han springa av sig lite!

Är extremt trött så hoppar i sängen nu!

God Natt!=)

Ets High Stepper

Hej!

Kom på att jag har glömt och berätta om vem lille Steppas är =D

Steppas är en 13 årig valack som är importerad från England. Han är mest fälttävlans ponny men kommer även tävla hoppning och dressyr med honom! Jag har haft honom i 6 månader och 2 dagar, helt sjukt vad tiden går fort! Vi har hunnit göra några starter, våran första fälttävlan i Tågarp kom vi 7:a på 57 straff! Dressyren har vi jobbat mycket med och det är det svåraste för oss, men fått en placering i L:c2 på ca 66% =) Våran första hopptävling var i Himledalen i den kombinationklassen, vi fick ett ner i grunden men han va jätteduktig! =) Steppas är världens gosigaste ponny som älskar uppmärksamhet och beröm! Till våren ser vi fram emot alla fälttävlan och massa annat roligt! Några frågor så bara kommentera! =D

//Frida


'




Veckans planering!

Så ser ungefär veckans planering ut för Steppas och mig =) Eventuellt rida dressyr hemma på måndag =)

Fredag!

Hej!

I går fick Steppas vila för jag var i Göteborg med Elin och Sara! Riktigt roligt faktiskt! =) I går hade jag och Steppas även halvårsdag! Helt sjukt vad tiden går fort!! =O

I dag var det träning för Jennie på stum! Det gick riktigt bra i dag! Va lite osäker eftersom jag inte har suttit på honom på hela veckan eftersom jag inte har fått ha hjälm, så har longerat honom stället! Redan när jag skrittade honom och kortade tyglarna så var han energisk och gick ner i längre form! Sen när vi trava fram så var han framåt och mjuk och lyssnade jättebra! Vi travade lite och sen jobbade vi ganska mycket i galopp! Vi gjorde många enklabyten och förvändgalopp! Och han form har varit lite ostadig det sista men i dag så höll han formen nästan hela tiden! =O. När vi hade galoppat rätt mycket och han började bli trött så gick vi ner i trav och gjorde öppna, har inte gjort det så många gånger men det gick helt okej! Han försökte så gott han kunde och formen höll han! =D Väldigt lyckad träning!

Nu ska jag nog ta min moppe och köra och köpa svettersättning till Steppas. För några månader sen så svettades han väldigt mycket! Men så har vi börjat ge honom det och det funkar jättebra!

Ha det så bra =)

//Frida




Longering

Hej!

I dag har jag longerat Steppas! Det gick riktigt bra! Det var en annan häst i paddocken också så det var lite trångt men det gick bra! Började först att skritta han utan inspänningar runt på volten och sen travade jag ingång honom. Lätt han jogga runt på volten några varv och sen satte jag på honom inspänningarna och gick jämte honom i början sen fick han börja trava runt på volten och han var riktigt duktig! Han släppte efter väldigt bra i nacken och travade på bra! Galoppa också lite som också gick helt okej! Lite högre i nacken man massa skuggor och blåst men han skötte sig riktigt bra! =D


Fina Steppas =)

Hovslagare!

I morse var hovslagaren här och fixade nya skor till Steppas, Lazda och CD! =) Så nu har han nya fina skor! =) SKa ut och longera honom strax och i morgon får han vila eller så rider jag dressyr på kvällen för ska till Göteborg i morgon och shoppa! =D På fredag är det dressyrlektion för Jennie! =)

//Frida

Header!

En snygg header kommer snart! =)

Shopping!

Hej!
I dag tog jag med mig pappa så äkte vi till Halmstad så var jag på Hööks och han i några andra affärer! Det blev en hel del köpt!
'
Nytt fleecetäckte till Steppas =)
Nya vinter ridstövlar! =)

Brunt dressyrschabrak med matchande benlindor! =)

Nya hoppskydd =) Fram skydden var lite stora så Nenne jobbar i Halmstad så hon skulle byta dom åt mig! =)

Det var dagens inköp! =) en vecka innan fälttävlan i Tågarp så gick mina terräng skydd bak sönder, och i dag ringde dom att jag kan hämta dom nya! En och en halv månad senare! Så ska nog kära och hämta dom i morgon! =)

//Frida

Välkommen!

Hej och välkommen till min "nya" blogg! Detta är min och Steppas blogg som endast kommer handla om ridning och hästar! Jag har olika kategorier t.ex. tävling, träning, tips & råd, inköp osv. Jag kommer skriva om tävlingar och träningar och när det händer något roligt inom ridningen! Ni får gärna kommentera och fråga, bara kommentera eller skicka ett mail!

Hoppas ni tycker det är roligt!

//Frida



RSS 2.0